Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog og områdedirektør i FHI Geir Bukholm under en pressebrifing med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om koronavirus-situasjonen i Norge lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

34 nye koronasmittede siste døgn – alle fylker berørt

Det er nå 147 registrerte koronasmittede fordelt på alle fylkene. 34 har fått påvist smitte det siste døgnet.

Av NTB | 07.03.2020 03:31:49

Medisin og helse: Også de nye tilfellene er hjemmeisolert og følges opp av den lokale helsetjenesten. Ingen av dem er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.

Til sammen er 89 blitt smittet i forbindelse med reise til Italia, mens fire personer er smittet på reise til Østerrike.

– Vi har nå en intens innsats med smitteoppsporing i samarbeid med kommunehelsetjenesten som er berørt i de enkelte tilfeller, sier områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI).

– Dette betyr at de som kommer hjem fra disse områdene, skal være oppmerksomme på symptomer som hoste, luftveisproblemer og feber 14 dager etter hjemkomst, sier Bukholm.

– Videre må helsepersonell som har vært på reise i disse områdene, holde seg borte fra jobb i 14 dager etter hjemkomst, sier han videre.

Folk som jobber i helsevesenet, bør nå droppe håndhilsing fullstendig, råder helsedirektør Bjørn Guldvog.

Neste oppdatering om koronasituasjonen kommer etter planen søndag kveld.

FHI har nå utvidet listen over områder med utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma.

Helsedirektoratet sier på sin side at alle som har vært i et område med vedvarende smitte, bør holde seg hjemme fra jobb og skole.

Flere nyheter: