Menu
45 nye smittetilfeller i Bergen er en økning på sju tilfeller fra dagen før. Foto: Marit Hommedal / NTB

32 smittetilfeller i Bergen kan knyttes til utested

Så langt kan 32 smittetilfeller knyttes til et utbrudd ved et utested i Bergen. Kommunen registrerte mandag 45 nye koronatilfeller.

Av NTB | 11.05.2021 15:09:53

Medisin og helse: – Vi har registrert 20 smittetilfeller for personer som har besøkt Hectors Hybel. I tillegg har vi registrert smitte for tolv nærkontakter i dette utbruddet, sier smittevernoverlege Frank van Betten til NRK.

Personer som har vært på Hectors Hybel i perioden fredag 30. april til mandag 3. mai, oppfordres til å teste seg på grunn av de mange smittetilfellene i utbruddet, opplyste kommunen tirsdag.

Smittetallet for mandag er 14 flere enn snittet for de sju foregående dagene.

Forrige uke ble det kjent at det er oppdaget en indisk virusvariant ved Universitetet i Bergen. Kommunen opplyser til avisa at de mener å ha god oversikt over det utbruddet.

Samtidig følger kommunen nøye med på utbruddet i nabokommunen Bjørnafjorden, der 29 smittetilfeller er knyttet til smitteutbrudd i skoler.

– Bjørnafjorden og Bergen har så nær kontakt at vi må regne med at smitte fra dette utbruddet kommer eller har kommet til Bergen, sier assisterende smittevernoverlege Egil Bovim til avisa.

– Det gir oss en ny situasjon som vi må vurdere, siden andre aldersgrupper gir andre utfordringer, sier Bovim.

Fire av de smittede har ukjent smittevei, mens tre personer har ukjent smittevei. To tilfeller er importsmitte, og de øvrige er nærkontakter, opplyser kommunen.

I alt ble 2.627 personer testet mandag. Bergen har registrert 6.386 smittetilfeller under pandemien.

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag skal byrådet orientere om videre smitteverntiltak i kommunen. Van Betten sier til Bergensavisen at det er lite trolig med lettelser i tiltakene.

Til Bergens Tidende sier Bovim at det største smittetrykket nå er i andre aldersgrupper, og at det gir en utfordring med grunnsmitten.

(©NTB)

Flere nyheter: