Menu
Drammen har opplevd et oppsving i antall smittetilfeller i løpet av de siste to ukene. Foto: Terje Bendiksby / NTB

32 nye smittetilfeller i Drammen

I Drammen har ytterligere 32 personer fått påvist koronasmitte i løpet av siste døgn. Smittesporerne er bekymret for at enkelte nekter å oppgi informasjon.

Av NTB | 10.03.2021 09:23:44

Medisin og helse: 26 av onsdagens smittetilfeller er nærkontakter av personer som tidligere er bekreftet smittet, men for seks er smitteveien ukjent.

– Vi har nå 75 smittetilfeller på to dager. Dette er ett tilfelle mer enn vi hadde de to foregående ukene, så det er ingen tvil om at smittetrykket har gjort et hopp i Drammen kommune, sier kommuneoverlege John David Johannessen i en pressemelding.

Enkelte som får påvist smitte, holder tilbake informasjon om hvem de har hatt kontakt med når smittesporingsteamet ringer, ifølge kommunelegen. Han uttrykker bekymring for at noen innbyggere kanskje heller ikke har overholdt smittevernreglene like godt som de burde.

– Blir du smittet, har du en plikt etter smittevernloven til å oppgi nærkontaktene dine, og det må du gjøre, sier Johannessen.

Ett av de rapporterte tilfellene onsdag har tilknytning til utbruddet ved Drammen sykehus. En ansatt ved et bofellesskap har fått påvist smitte. Det medfører karantene for en beboer og to ansatte, og ytterligere smittesporing pågår. I tillegg er det bekreftet nye tilfeller i tilknytning til to barnehager og en skole.

(©NTB)

Flere nyheter: