reklame
Menu
Ordfører i Sandnes kommune, Stanley Wirak (Ap) sier det er opp til folk å sørge for at koronasmitten fortsatt holdes under kontroll. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

31 nye koronatilfeller i Sør-Rogaland etter busstur

31 personer fra Sør-Rogaland har testet positivt for korona etter en busstur på Vestlandet. Kommunene i området jobber for å begrense smitten.

Av NTB | 22.09.2020 20:38:07

Medisin og helse: Det ble først meldt om 29 smittetilfeller, men tallet er nå oppjustert til 31, skriver Stavanger Aftenblad. De smittede var pensjonister på tur. Totalt 41 passasjerer var med bussen.

– 15 er i Stavanger, seks i Sola, fem i Sandnes, fire i Randaberg og én person fra Hå, sa smittevernoverlege i Sandnes kommune, Hans Petter Torvik, på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Han understreker at alle passasjerene ble testet etter at de kom tilbake til regionen og at de etterpå ble kjørt rett hjem, der de har vært i karantene siden. De som har testet positivt, har alle fått beskjed.

– Vi har god kontroll på alle disse tilfellene, sier smittevernoverlegen.

– Vi vil ikke skremme folk, men vi må innse at dette kan bli verre, sier Wirak.

– Nå er det opp til oss å gjøre de rette tingene for å sørge for at vi kommer oss gjennom dette, legger han til.

Han får støtte av ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun (Ap).

– Helt siden mars har vår region vært helt fantastisk. Derfor har vi hatt svært lave smittetall sammenlignet med andre store byer. Men nå bli vi satt på prøve igjen. Det er smitte i regionen vår, og den kan spre seg fort, sier hun til VG.

Til Stavanger Aftenblad opplyser han at innleggelsen kom som et illebefinnende og at det ved innleggelsen ikke var mistanke om korona.

– Hun hadde ingen symptomer som tydet på korona da hun ble lagt inn, men ble testet som ren rutine, sier han.

– Mandag kveld fikk jeg telefon fra Helse Førde, som fortalte at testen var positiv, legger han til.

Da hadde kvinnens pårørende allerede varslet bussen, som kjørte rett til teststasjonen ved Stavanger Forum.

– Jeg vet foreløpig om to som har testet negativt av de 41 som var i bussen, sier Torvik til Aftenbladet.

Ordfører i Sandnes, Stanley Wirak (Ap), understreker at utbruddet viser hvor viktig det er å ta forholdsregler for å hindre smitte.

Smittevernoverlege Hans Petter Torvik opplyste på pressekonferansen at smitteutbruddet ble oppdaget fordi en kvinne som var med på turen ble innlagt ved helseforetak i Helse Førde.

Flere nyheter: