Menu
En bombe i en moské i Peshawar forårsaket store ødeleggelser. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB

30 drept og 56 såret i bombeangrep i moské i Pakistan

En bombeeksplosjon i en sjiamuslimsk moské i Peshawar i Pakistan har krevd 30 menneskeliv og såret mange flere, ifølge pakistansk politi.

Av NTB | 04.03.2022 11:34:45

Religion og livssyn: Et lokalt sykehus forteller om 56 sårede.

Eksplosjonen fant sted under fredagsbønnen. Ingen har foreløpig meldt at de står bak angrepet, men både IS-grupper og ulike fløyer av Taliban har gjennomført lignende angrep i regionen, som ligger ved grensa til Afghanistan.

To bevæpnede menn skal ha angrepet politiet utenfor moskeen. Én av angriperne og en politimann ble drept. Så løp en tredje angriper inn i moskeen og detonerte bomben.

Pakistans statsminister Imran Khan har fordømt angrepet. I Pakistan er flertallet sunnimuslimer, og sjiamuslimer blir ofte angrepet av ekstremister.

Etter Talibans maktovertakelse i Afghanistan har det vært en kraftig økning i angrepene mot pakistanske militære langs grensen til Afghanistan. Pakistanske fløyer av Taliban har tatt mye av æren, og pakistanske myndigheter har bedt Taliban-myndighetene i Afghanistan om å utlevere disse krigerne. Afghanistan har på sin side sagt at deres territorium ikke skal brukes til slike angrep, men har ikke utlevert noen krigere.

Flere nyheter: