Menu
Eksperter undersøker om det finnes sammenheng mellom alvorlige tilfeller av blodpropp og AstraZenecas koronavaksine. Arkivfoto: Matthias Schrader / AP / NTB

30 blodpropptilfeller i Storbritannia

Britiske helsemyndigheter har registrert 30 tilfeller av sjelden blodpropp blant personer som har fått koronavaksinen fra AstraZeneca.

Av NTB | 02.04.2021 03:35:52

Medisin og helse: Det er 25 flere enn det myndighetene opplyste 18. mars, melder Reuters.

Det oppjusterte tallet ble lagt fram torsdag av det britiske legemiddeltilsynet MHRA. De 30 tilfellene er registrert blant 18,1 millioner vaksinasjoner.

I tilsynets rapport står det at det ikke er innmeldt noen slike tilfeller etter bruk av koronavaksinen fra Pfizer og Biontech.

Britiske myndigheters linje er fortsatt at de mener fordelene ved AstraZeneca-vaksinen oppveier eventuell risiko for blodpropp.

Danmark har satt bruk av AstraZeneca-vaksinen på pause foreløpig fram til 19. april. Norge har stanset bruken av vaksinen til 15. april.

Sverige og Tyskland fortsetter å bruke vaksinen, men kun på eldre mennesker.

Det tyske Paul-Ehrlich-Institut, underlagt helsedepartementet, opplyste onsdag at det er registrert 31 tilfeller av blodpropp hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen. 29 av dem var kvinner i alderen 23 til 60 år, og ni av dem er døde.

I Norge er det meldt om fire personer som har dødd av blodpropp etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Norge satte vaksinen på pause 11. mars.

Det er ennå ikke påvist en sammenheng mellom de alvorlige tilfellene av blodpropp og vaksinen.

(©NTB)

Flere nyheter: