reklame for Sheiken Bowling
Menu
Så langt har 29 personer testet positivt på korona, etter å ha deltatt på fester vest i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

29 smittetilfeller etter hjemmefester i Oslo

Det er avdekket 29 tilfeller av koronasmitte etter ti fester vest i Oslo i helgen. Over 150 festdeltakere må kartlegges, og noen er også sporet til Bergen.

Av NTB | 07.08.2020 22:27:47

Medisin og helse: Bydelsdirektør Elisabeth Vennevold i Vestre Aker bydel bekrefter til VG fredag kveld at ytterligere én person er smittet.

Bydelen og Folkehelseinstituttet er ansvarlig for smittesporingen, opplyser smittevernoverlege Bjørg Dysthe til NRK.

Så langt er smitten knyttet til fire fester, men i alt ti fester undersøkes.

Noen av festdeltakerne har dessuten reist til Bergen, opplyser smittevernoverlege Frode Hagen til NTB.

Bergen melder fredag om 14 nye tilfeller av koronasmitte siden forrige fredag, hvorav flere blant de smittede kan knyttes til festene i Oslo.

– Vestre Akers oppgave er å identifisere alle deltakerne på de fire festene som skal settes i karantene og testes, sier Vennevold til NTB.

Arbeidet med å kartlegge festene har avdekket at det var 20 personer på en av dem, 40 personer på to andre og til sammen 50 gjester innom den fjerde. Det kan ikke utelukkes at flere personer kan ha vært innom flere av festene.

Nå driver bydelen det krevende arbeidet med å finne ut hvem som har vært hvor og hvem de igjen har hatt kontakt med etter at de var på fest. Til sammen dreier det seg om mange hundre mennesker.

Festdeltakerne er i alderen 20 til 25 år. Vestre Aker har varslet de berørte bydelene og Bærum.

Kommunalsjef Grete Syrdal i Bærum sier til NTB at kommunen er blitt varslet om to tilfeller av koronasmitte som kobles til festene på Vestre Aker. Disse kommer i tillegg til fire andre positive tester i kommunen fredag.

– Vi har ikke sporet noen egne utbrudd i kommunen. Alle er nå isolert og følges bra opp, sier Syrdal.

Vennevold forklarer at ikke alle de smittede festdeltakerne er bosatt i Vestre Aker. Smitten er sporet til Ullern og Frogner bydeler, samt over til nabokommunen Bærum.

– Det er svært krevende, men noen har vært flinke og satt seg selv i karantene etter at de har fått kunnskap om hva som er skjedd, sier Vennevold.

(©NTB)

Flere nyheter: