Menu
Generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

280.000 signerte Qatar-krav mot Fifa

Amnesty International har møtt Fifa og overlevert underskrifter fra 280.000 mennesker som krever stans i VM-verten Qatars utnyttelse av migrantarbeidere.

Av NTB | 14.03.2022 13:55:22

Kriminalitet og rettsvesen: – 280.000 mennesker fra hele verden krever at Fifa blåser i fløyta og tar grep for å stanse utnyttelsen og overgrepene mot migrantarbeidere i Qatar, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty.

I en pressemelding opplyser organisasjonen at underskriftene er overlevert Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i Zürich. Amnesty har tidligere sendt brev til Fifa-president Gianni Infantino hvor de ba om at forbundet lever opp til sine menneskerettslige forpliktelser.

«Amnesty anerkjenner stegene FIFA har tatt de senere årene for å leve opp til sitt ansvar, men vår pågående etterforskning viser at menneskerettighetene fortsatt ikke er tilstrekkelig beskyttet og at det fortsatt foregår seriøse brudd på arbeidslivsrettigheter. Dette viser at mye fortsatt må gjøres. FIFA har en mulighet til å bidra å gjøre Qatar til et bedre sted for migrantarbeidere, men klokka tikker», skriver Amnesty.

De krever blant annet at Fifa og Qatar får på plass en handlingsplan for å sikre at migrantarbeiderne får skikkelig betalt og blir behandlet rettferdig, og at Fifa tar ansvar for at arbeidere som blir skadd under VM-relatert arbeid, blir skikkelig kompensert.

(©NTB)

Flere nyheter: