Menu
26 personer fikk påvist koronasmitte siste døgn i Moss. Foto: Heiko Junge / NTB

26 nye smittede i Moss siste døgn – høyeste smittetall på én dag i kommunen

Det er registrert 26 smittetilfeller i Moss i løpet av siste døgn. Aldri før har så mange tilfeller blitt bekreftet på samme dag, ifølge Moss Avis.

Av NTB | 08.12.2020 10:38:12

Medisin og helse: Smittekilden for 25 av smittetilfellene er nærkontakter til kjente smittetilfeller, og for en av de smittede er smittekilden foreløpig ukjent, opplyser kommunen.

– Smittesituasjonen i Moss er alvorlig og 26 nye smittetilfeller i løpet av ett døgn er det høyeste vi har hatt gjennom hele pandemiperioden, sier ordfører Hanne Tollerud.

De siste dagene har over 300 personer blitt sendt i karantene som følge av de stigende smittetallene, skriver Moss Avis.

Det er også påvist smitte hos en ansatt ved en omsorgsbolig, og flere beboere og ansatte er i karantene.

Totalt har 536 personer fått påvist koronasmitte i Moss.

Kommunen innførte sosial nedstenging 1. desember, med blant annet maksgrense på ti personer i private samlinger, skjenkestopp og konsertstopp. Mandag uttalte politiet i Moss at de ville ha tips fra publikum om koronalovbrudd.

Siste døgn er det påvist smitte hos elever ved tre av grunnskolene i Moss og ved én videregående skole. Totalt er 249 elever og 25 ansatte ved de fire skolene i karantene.

Mandag meldte Moss kommune at de kunne knytte 17 smittetilfeller til utestedet Fiskebasaren. Tirsdag bekrefter kommunen at ytterligere åtte tilfeller knyttes til utbruddet ved utestedet.

Flere nyheter: