Menu
Overlege Siri Helene Hauge ved FHI møtte pressen mandag ettermiddag. Det siste døgnet er det bekreftet seks nye tilfeller av koronaviruset i Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

25 smittet med koronaviruset i Norge – ingen alvorlig syke

Det siste døgnet er det bekreftet seks nye tilfeller av koronaviruset i Norge. Totalt er 25 personer smittet med viruset her til lands.

Av NTB | 02.03.2020 18:46:21

Medisin og helse: Ingen av dem er alvorlig syke, og ingen er innlagt på sykehus, opplyser overlege ved Folkehelseinstituttet (FHI), Siri Helene Hauge.

– Alle er i hjemmene sine og er isolert, sier Hauge.

På kort sikt er det ventet at det vil komme flere tilfeller, ifølge Hauge.

12 av tilfellene er i østlandsområdet, inkludert fem ansatte ved Oslo universitetssykehus. Ni av tilfellene er i Vestland, to i Agder, ett i Rogaland og ett i Tromsø. De seks nye tilfellene har alle tilknytning til smitte i utbruddsområder i utlandet.

Under store arrangementer i tiden framover oppfordrer FHI til gode hygienerutiner, som grundig håndvask, bruk av håndsprit og gode hostevaner. Kommunelegen i den aktuelle kommunen vil avgjøre om det er hensiktsmessig å avlyse større arrangementer.

Dersom det skjer, kan det bli aktuelt med nye og mer inngripende tiltak for å hindre smittespredning, varsler FHI.

– Målet for tiltakene som gjennomføres nå, er at færrest mulig blir smittet fremover, og at tilfellene spres ut i tid slik at helsetjenesten har tilstrekkelig kapasitet til å ivareta de som kan bli alvorlig syke, forklarer avdelingsdirektør Line Vold ved FHI.

FHI meldte først om 24 nye tilfeller, men klokken 18.04 ble det bekreftet et nytt tilfelle av koronaviruset i Rogaland.

Helsemyndighetene forventer at smittespredningen kan gå over i en ny fase, der vi får smittespredning i Norge uten at alle de smittede klarer å knyttes til et kjent utbruddsområde.

(©NTB)

Flere nyheter: