reklame
Menu
Redningspersonell deltok i søket etter en person som ble tatt av et snøras ved Vemorkbrua utenfor Rjukan lørdag 28. mars. Redningsaksjonen var blant aksjonene etter at regjeringen innførte inngripende koronatiltak 12. mars. Arkivfoto: Terje Waskaas / Rjukan Arbeiderblad / NTB scanpix

25 prosent nedgang i redningsaksjoner etter virusutbruddet

Tall fra Hovedredningssentralen viser at nødetatene og frivillige har rykket ut på færre redningsaksjoner etter koronavirusutbruddet enn på samme tid i 2019.

Av NTB | 16.04.2020 19:17:40

Ulykker og naturkatastrofer: Siden regjeringen i uke 11 innførte de mest inngripende tiltakene i fredstid og til og med påskeuken, har det vært 25 prosent færre redningsaksjoner i Norge enn på samme tid i fjor, opplyser de til Bergens Tidende.

Fra uke 11 til uke 15 var det totalt 622 redningsaksjoner.

– Dette er en sikker indikasjon på at befolkningen har fulgt myndighetenes råd. Det er bra isolert sett, men ikke minst fordi vi nå trenger at ressursene kan fokusere på helsetjenesten sitt behov i forbindelse med pandemien, sier fungerende administrerende direktør Jon Halvorsen ved Hovedredningssentralen til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: