Menu
Støre-regjeringen foreslår å kutte 25 millioner kroner i studentenes velferdspott. Foto: Frank May / NTB

25 millioner kroner mindre til studentvelferd neste år

I neste års statsbudsjett foreslår regjeringen å kutte studentvelferden med 25 millioner kroner. Det betyr mindre penger til frivillighet, barnehage og helse.

Av NTB | 08.10.2022 00:10:47

Politikk: Det melder Khrono. Kuttet på 25 millioner kroner er et kutt på 23,5 prosent fra fjorårets pott, og etterlater studentene med 81,8 millioner kroner til velferdsordninger.

– Dette kuttet vil ramme de større samskipnadene mest. En psykolog koster cirka en million kroner. Det betyr at samskipnadene må foreta et valg. Skal de kutte en stilling eller la det gå utover andre gratistilbud for studentene, sier Hans Erik Stormoen, leder av Samskipnadsrådet til avisen.

– Det er virkelig et reelt kutt i samskipnadenes mulighet til å opprettholde eller utvikle de tilbudene som i aller høyeste grad er etterspurt, legger han til.

Stormoen synes kuttet er særlig uheldig i lys av at Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) og Levekårsundersøkelsen nylig viste at svært mange studenter sliter psykisk.

Statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel (Sp) i Kunnskapsdepartementet forsvarer kuttet med at «det økonomiske handlingsrommet i statsbudsjettene for å dekke kostnader og nye satsinger, vil bli redusert i årene framover».

– Det er derfor nødvendig å omprioritere innenfor gjeldende budsjettrammer, sier han til Khrono.

(©NTB)

Flere nyheter: