Menu
Irans president Hassan Rouhani sier at 25 millioner iranere kan ha vært smittet av koronaviruset hittil. Foto: AP / NTB scanpix

25 millioner iranere kan ha vært smittet av korona

Så mange som 25 millioner iranere kan ha vært smittet av koronaviruset siden epidemien startet i februar, sier Irans president Hassan Rouhani.

Av NTB | 19.07.2020 00:32:58

Medisin og helse: Rouhani viste til en rapport fra helsedepartementet, som også spår en dobling av antall koronapasienter på Irans sykehus framover

Han sier videre at i løpet av de neste par månedene kan antall smittede i landet ha steget til mellom 30 og 35 millioner.

Iran er hardest rammet av alle land i Midtøsten, med over 270.000 bekreftede tilfeller og minst 13.979 døde. Det inkluderer 2.166 nye tilfeller og 188 nye dødsfall siste døgn.

Iranske myndigheter lettet på noen restriksjoner i vår da det verste syntes å være over.

Men nå gjeninnføres strenge tiltak fordi smittetilfellene har økt kraftig de siste ukene. Blant annet stenges kaffebarer, dyrehager og svømmebasseng i Teheran.

Før Iran meldte om sine første tilfeller i februar, drøyde myndighetene i flere dager med å innrømme at viruset var i landet.

Det åpnet for at viruset kunne spre seg uhemmet i de store menneskemassene som ble holdt for å markere årsdagen for den islamske revolusjonen, og blant velgerne til valget til nasjonalforsamling kort etter.

Dødstallet i landet er trolig langt høyere enn det som er meldt, dels på grunn av et lavt nivå av testing, og dels fordi bare dødsfall på koronaavdelinger på sykehusene blir inkludert i de offisielle tallene.

(©NTB)

Flere nyheter: