Menu
Væpnede politifolk på vei ut av et pansret kjøretøy i favelaen Jacarezinho i Rio de Janeiro torsdag. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB

25 drept i politiaksjon i fattig bydel i Rio de Janeiro

Minst 25 mennesker ble drept da politiet tok seg inn i en favela i Rio de Janeiro på jakt etter kriminelle bander, melder brasilianske medier.

Av NTB | 06.05.2021 21:24:41

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet opplyser at over 200 betjenter deltok i operasjonen som fant sted i et fattigstrøk i bydelen Jacarezinho torsdag.

Avisen O Globo melder at to passasjer på en T-bane ble truffet av streifskudd, men har overlevd. Hele T-banenettet ble stengt da skytingen var på det mest intense.

Politiet i millionbyen opplyser at en av deres egne ble drept under skuddvekslingene inne i favelaen, melder BBC. I tillegg skal 24 mistenkte å ha blitt drept.

Rio de Janeiro sliter med mye kriminalitet og vold, og store områder er under kontroll av kriminelle bander, mange med tilknytning til narkotikahandelen. Torsdagens aksjon var en del av arbeidet med å hindre rekruttering av ungdommer som kaprer busser og forstadsbaner og står bak annen grov kriminalitet.

Et helikopter fløy lavt inn over slummen og tvang tungt bevæpnede bandemedlemmer til å flykte fra hustak til hustak, viser fjernsynsbilder.

Jacarezinho er en av byens største favelaer med sine 40.000 innbyggere. Den er dominert av Commando Vermelho, en av Brasils mektigste kriminelle organisasjoner. Politiet mener den har sitt hovedkvarter et sted inne i mylderet av smug og trange gater.

(©NTB)

Flere nyheter: