reklame for Sheiken Bowling
Menu
Utlendingsdirektoratet (UDI) har til sammen registrert 245 asylsøknader fra ukrainere siden Russland invaderte Ukraina i forrige uke. Foto: Terje Pedersen / NTB

245 ukrainere har søkt om asyl i Norge

Utlendingsdirektoratet (UDI) har til sammen registrert 245 asylsøknader fra ukrainere siden Russland invaderte Ukraina i forrige uke.

Av NTB | 04.03.2022 15:18:19

Kriminalitet og rettsvesen: Bare torsdag ble det registrert 116 asylsøkere fra Ukraina, opplyser UDI fredag ettermiddag. Dagen før var tallet 70.

Alle som søker om beskyttelse i Norge og skal innkvarteres på asylmottak, tas først imot på Nasjonalt ankomstsenter i Råde. Senteret er satt i beredskap som følge av situasjonen i Ukraina og en mulig stor flyktningstrøm.

Siden Russlands invasjon begynte 24. februar, har mer enn 1,2 millioner mennesker flyktet fra Ukraina til nabolandene, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

EU-kommisjonen har vedtatt å gi midlertidig opphold til alle flyktninger fra Ukraina. Fredag ettermiddag var det ikke kjent om Norge også vil gjøre det samme.

Politiets utlendingsenhet (PU) sier de øker kapasiteten for avklaring av identifikasjon og mottak av asylsøkere

– Vi har startet med å omdisponere personell internt. Samtidig jobber vi nå med å øke kapasiteten vår ved å ansette midlertidige politibetjenter ved seksjon for ID-ankomst, sier seksjonsleder Are Magnus Olsen i PU til NTB.

Han sier kapasiteten på ankomstsenteret i Råde er 1.000 personer, men nå vil botiden på ankomstsenteret bli kortere enn normalt, slik at kapasiteten økes.

(©NTB)

Flere nyheter: