reklame for Sheiken Bowling
Menu
Målet om at man skal få svar innen 24 timer når man tester seg for korona med en PCR-test er avviklet. Foto: Ketil Gjelstein Bjærke / NTB

24-timersmålet for PCR-svartid avvikles

Laboratoriene trenger ikke lenger å tilstrebe 24 timers svartid når de gjør analyser av PCR-tester for koronavirus, har Helsedirektoratet bestemt.

Av NTB | 16.03.2022 10:10:08

Økonomi og næringsliv: Høsten 2020 ble det innført et nasjonalt mål om 24-timers svartid for PCR-analyser som et viktig ledd i myndighetenes TISK-strategi. Men nå er smittesporingsregimet i kommunene stort sett avviklet, og befolkningen har fått god tilgang på hurtigtester til selvtesting.

Laboratoriene har bedt om at testingen nå skal prioriteres på linje med annen testing. Og Helsedirektoratet har vurdert at behovet for rask svartid ikke lenger er til stede, og at det nasjonale målet om 24 timers svartid kan avvikles, skriver Helsedirektoratet i et brev til kommunene.

Dermed kan PCR-analyser av koronatester inngå i laboratorienes virksomhet på linje med annen diagnostikk. Svartiden fra laboratoriene vil likevel være underlagt vanlige krav om forsvarlighet i tjenesten.

(©NTB)

Flere nyheter: