Menu
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB

Rekordsmitte også i Haugesund

Det ble registrert hele 162 nye smittede med Covid-19 bare i Haugesund i går. Karmøy hadde 103 nye smittede siste døgn og 186 dagen før. Det ble 24.530 nye koronatilfeller i Norge totalt i går.

Av NTB | 27.01.2022 00:51:13

Koronapandemi: Smittetallene er høye også i andre kommuner på Haugalandet og i Sunnhordland.

Det er registrert 24.530 nye koronatilfeller i Norge det siste døgnet. Det er 8.543 flere enn samme dag i forrige uke. Smittetrenden er stigende.

Onsdag var 245 koronapasienter innlagt på sykehus. Det er åtte færre enn dagen før.

51 av pasientene med covid-19 ligger på intensivavdeling, en nedgang på ni fra dagen før. Koronapasientene på intensivavdelingene utgjør 21 prosent av alle landets intensivpasienter.

Av koronapasientene på intensiv får 36 respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt onsdag.

24. januar gjorde Folkehelseinstituttet (FHI) store endringer i overvåkingen av covid-19, som fører til at færre positive tester vil bli registrert i MSIS. Derfor er ikke tall etter 25. januar direkte sammenlignbare med eldre smittetall.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres likevel til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

(©NTB)

Flere nyheter: