Menu
Fredrikstad innfører nå strengere koronaregler. Foto: Terje Pedersen / NTB

23 nye smittetilfeller i Fredrikstad torsdag

Det er registrert 23 nye smittetilfeller i Fredrikstad torsdag. Nå blir smitteverntiltakene i byen strengere enn i resten av landet.

Av NTB | 18.12.2020 00:08:07

Medisin og helse: Tolv av de 23 smittede er nærkontakter, én er smittet i utlandet, tre er knyttet til utbrudd i en menighet i Sarpsborg, og sju er ukjente. De siste to ukene har det vært 282 smittetilfeller i byen.

Torsdag sa politikerne i formannskapet enstemmig ja til strengere koronaregler i Fredrikstad. Det lokale regimet som ble innført 4. desember, skjerpes ytterligere inn og forlenges til 7. januar.

Nå blir det forbudt å ha flere enn fem gjester utenom egen husstand i private hjem og leide lokaler. Det blir også påbudt med munnbind på alle offentlige steder når en meter avstand ikke kan overholdes.

Det opplyser Fredrikstad kommune i en pressemelding torsdag.

– Vi hadde håpet å se at smittetrykket ble lavere som følge av tiltakene vi iverksatte fra 4. desember, slik at vi kunne myket opp koronareglene inn mot julen, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

– Med fortsatt høyt smittetrykk, og flere uoversiktlige smitteveier, har vi nå dessverre ikke anledning til det, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: