reklame for Utvik Autoservice
Menu
ARKIVBILDE: Privat

23 personer på Karmøy koronasmittet

23 personer i Karmøy kommune har testet positivt for koronasmitte. Alle tilhører et avgrenset miljø, opplyser kommunen. Flere personer er testet og kan være smittet.

Av NTB | 26.04.2020 13:49:56

Medisin og helse: Blant de smittede er flere barn i to barnehager og en elev ved en ungdomsskole i kommunen, opplyste rådmann Vibeke Vikse Johnsen i Karmøy på en pressekonferanse søndag kveld. Barnehagene det dreier seg om, er Espira Tjøsvoll og Kirketunet, som begge ligger i Åkrehamn.

Smitteutbruddet ble avdekket da en ung voksen person testet positivt for koronavirus onsdag. Personen er del av et miljø som, ifølge kommunen, har tett sosial kontakt.

26 personer i gruppen ble derfor testet. 22 personer testet positivt i tillegg til vedkommende som var bekreftet smittet. Ingen av dem er alvorlig syke.

Kommunen vil ikke si hva slags gruppe eller miljø det dreier seg om av hensyn til personvernet.

– Vi valgte å gjøre en bred oppsporing. Det er en gruppe med stor intern kontakt, kanskje større enn det man forventer ellers, sier Eikrem.

Flere barn og ansatte i barnehager vil bli satt i karantene fordi de har vært i nærkontakt med noen av de smittede.

– Det har ikke vært mye kontakt med andre utenom miljøet, men noe kontakt med de nevnte barnehagene. Videre smittesporing vil avdekke eventuell smitte blant nærkontakter, sier hun.

Barnehagene vil holde åpent som normalt mandag, men berørte avdelinger i barnehagene det gjelder, vil ikke bli brukt før de er rengjort.

Også 1.–4. trinn i barneskolen åpner som normalt.

Smitten ble avdekket mer eller mindre tilfeldig, ifølge smittevernoverlege Martin Eikrem.

Ifølge kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse forholder kommunen seg til at alle i miljøet er smittet.

(©NTB)

Flere nyheter: