Menu
Aleksander Aamodt Kilde ble tirsdag tatt ut til Beijing-OL. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

22 nye utøvere OL-klare – usikkerhet rundt koronasmittet Tande

Olympiatoppen kompletterte tirsdag den norske troppen til de kommende vinterlekene i Beijing. Rundt Daniel-André Tande råder noe usikkerhet.

Av NTB | 18.01.2022 16:36:02

Sport: Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister. Uttaket inneholdt få store overraskelser.

– Til OL i Beijing har vi en variert tropp med både erfarne utøvere og noen utøvere som ikke har deltatt i OL tidligere. Jeg er trygg på at alle disse utøverne har forutsetninger for å prestere sitt aller beste og at de innehar det prestasjonsnivået som forventes i OL, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

I den olympiske hoppbakken i Beijing seiler formsterke Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud opp som de heteste norske medaljekandidatene.

Landslagssjef Alexander Stöckl sier til NTB at han er forberedt på at flere hoppere kan komme til å teste positivt i dagene som kommer.

– Ja, det kan jo skje, sier landslagssjefen.

Det kan i så fall få konsekvenser. Regelverket sier at dersom en utøver har testet positivt for covid-19 under 30 dager før avreise, kreves det to negative PCR-tester med minimum 24 timers mellomrom. Disse to testene må sendes inn for bekreftelse senest åtte dager før avreise, og i tillegg må man ha to negative PCR-tester under 96 og 72 timer før avreise.

Den norske hopptroppen reiser etter planen til Kina 31. januar.

– Vi må nå følge de prosedyrene som gjelder for OL-deltakelse, og dette er likt for alle. Jeg kan ikke se inn i glasskulen og si om dette vil gå eller ikke, sier Olympiatoppens sjeflege for OL, Aasne Fenne Hoksrud.

– Det er ikke så mye vi får gjort, annet enn å gjennomføre isolasjonen, teste hyppig etter det, og krysse fingrene for at viruset er ute av kroppen i tide. Samtidig må vi tenke plan B, enten det innebærer senere avreise eller en løsning med en reserve, utdyper hun.

Kilde har vunnet fem fartsrenn så langt denne vinteren og blir mannen å slå både i utfor og super-G under OL. Han står uten medaljer fra VM og OL før vinterlekene starter.

Målsetningen for OL i Beijing er 32 medaljer, to flere enn målet i Pyeongchang 2018.

– Vi har satt et offensivt mål i samarbeid med idrettene, som vi mener løfter oss. Vi tar ingenting for gitt, og hver enkelt medalje må vinnes, sier toppidrettssjef Øvrebø.

Veteranen sikret Norge en ny kvoteplass da han ble nummer to i slopestyle-konkurransen under verdenscupen i sveitsiske Laax sist helg.

Slik så tirsdagens uttak ut i sin helhet:

Kort tid før tirsdagens uttak ble offentliggjort, kom nyheten om at Daniel-André Tande er smittet av koronaviruset. I hvilken grad det skaper trøbbel for Kongsberg-guttens deltakelse i lekene er inntil videre usikkert.

Aleksander Aamodt Kilde står i spissen for en norsk alpintropp med flere medaljekandidater. Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg er to av de øvrige som har vist solid form den siste tiden.

Den siste plassen i snowboardtroppen ble også tildelt tirsdag. Den gikk som ventet til Ståle Sandbech.

Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Timon Haugan (Oppdal), Mina Fürst Holtmann (Bærums), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Atle Lie McGrath (Bærum), Ragnhild Mowinckel (Rival), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Thea Louise Stjernesund (Hakadal), Maria Therese Tviberg (Geilo), Rasmus Windingstad (Bærum).

Tormod Frostad (Bærum).

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Daniel-André Tande (Kongsberg).

Ståle Sandbech (Bærum).

(©NTB)