reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Statsepidemiolog Anders Tegnell i Folkhälsomyndigheten har fått mye kritikk for Sveriges koronastrategi. Arkivfoto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix

22 forskere ut mot svenske myndigheters koronastrategi

22 forskere retter sviende kritikk mot Folkhälsomyndigheten og den svenske regjeringens håndtering av koronautbruddet i landet.

Av NTB | 14.04.2020 13:17:28

Medisin og helse: Forskerne oppfordrer i et debattinnlegg i Dagens Nyheter tirsdag politikerne til å gripe inn med «raske og radikale tiltak».

– Med tjenestepersoner uten evner til å forutse eller begrense epidemien må de folkevalgte gripe inn, skriver de ifølge Aftonbladet, som har omtalt debattinnlegget.

Forskerne skriver også at Folkhälsomyndigheten ved minst fire tilfeller har hevdet at smittespredningen har flatet ut selv om det ikke har vært riktig.

– De vil ikke endre sine anbefalinger selv om Sveriges kurve begynner å skille seg radikalt fra sine naboland.

Så langt er 919 personer døde i Sverige, og 10.948 er smittet. På det meste er det blitt meldt om 114 dødsfall blant koronasyke i løpet av et døgn i Sverige. Mandag var tallet nede i 20 i løpet av det siste døgnet.

Forrige helg ble det enighet i Riksdagen om en ny kriselov som skal gjøre det lettere for regjeringen å fatte raske beslutninger og innføre strengere smitteverntiltak.

Forskerne tar til orde for at Sverige bør endre strategi for å bekjempe koronautbruddet. Statistikk viser at det akkurat nå dør godt over ti ganger flere av covid-19 i Sverige enn i Finland, som har betydelig strengere restriksjoner.

Folkhälsomyndigheten har så langt ikke kommentert anklagene i debattinnlegget.

(©NTB)

Flere nyheter: