reklame for smiaa
Menu
Kommuneoverlege Kristian Krogshus i Moss. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

21 smittede i Moss i lokalt koronautbrudd siste 14 dagene

Saken oppdateres.

Av NTB | 27.07.2020 13:18:13

Medisin og helse: – Det er alvorlig og en påminnelse om at vi fortsatt er midt i en pandemisituasjon med et virus som sprer seg raskt, sa ordfører i Moss, Hanne Tollerud (Ap), på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Totalt er det registrert 123 smittede i Moss under koronaperioden.

Institusjonen der ansatte og en pasient har testet positivt er Rosnes bo- og servicesenter på Jeløya utenfor Moss sentrum. Der er man i gang med å teste alle på avdelingen det gjelder.

– Det er åtte eller ni beboere som er nærkontakter, sier Krogshus.

– Selv om Moss er i en situasjon med et lokalt utbrudd av korona, er ikke Moss isolert og vi er heller ikke tilbake i en situasjon med total nedstengning, sa ordføreren.

Likevel var overlegen klar på at det er naturlig å begrense antallet større arrangementer, der det er vanskelig å overholde smittevernreglene.

Kommuneoverlege Kristian Krogshus sier at de siste 13 tilfellene utgjør et lokalt smitteutbrudd, og han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap. De andre åtte kan spores tilbake til to ulike utenlandsreiser til såkalte grønne land.

Kommuneoverlegen presiserte imidlertid at det ikke er aktuelt å gjennomføre noen lokale nedstengninger i Moss som følge av det lokale utbruddet. Ett utested i Moss ble stengt fredag på grunn av brudd på smittevernreglene.

Flere nyheter: