reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
I alt 21 personer er bekreftet koronasmittet etter utbruddet i ishockeymiljøet ved NTG på Lillehammer. Her kommuneoverlege Morten Bergkåsa. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

21 personer tilknyttet NTG på Lillehammer er bekreftet koronasmittet

21 personer tilknyttet Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer har fått påvist covid-19, opplyser kommuneoverlege Morten Bergkåsa.

Av NTB | 19.08.2020 12:23:12

Sport: 170 personer er satt i karantene, skriver NRK.

Lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen, som først omtalte saken, skriver at det inkluderer alle elevene ved NTG, et håndballag og også elever ved andre skoler.

Utbruddet ved skolen ble oppdaget 11. august, og til nå har i alt 150 personer blitt testet. Kommunen jobber med smitteoppsporing. Sist uke ble 850 personer testet for covid-19, tilsvarende 3 prosent av kommunens innbyggere.

Ifølge Bergkåsa er utbruddet avgrenset, men situasjonen vurderes fortsatt som uavklart.

– Vi vet hvor lett viruset kan smitte. Men det er ingen tegn på at smitten har spredt seg utenfor miljøet. Vi følger det tett og nøye for å fange opp endringer tidlig og vurderer andre tiltak enn dem som er iverksatt, sier han ifølge lokalavisa.

– Vi blir de sikreste på Lillehammer nå. Det som er litt spooky, er at de fleste ikke har noen symptomer i det hele tatt. Det bør være til ettertanke for folk flest. Det kan være mye skjult smitte rundt om, og det er viktig å følge helsemyndighetenes råd.

Utbruddet oppsto i ishockeymiljøet ved skolen. Et siste tilfelle, som ble oppdaget onsdag, har også tilknytning til miljøet.

Daglig leder Trond Hårberg ved NTG Lillehammer opplyser til VG at en elev rapporterte at han ble syk før skolestart og meldte fra. Vedkommende hadde vært på ishockeytrening før han ble syk, og flere medspillere fra treningen er nå bekreftet smittet. Ifølge Hårberg drives det nå testing av alle.

Flere nyheter: