Menu
Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at utbruddet er en «stor forstyrrelse», men at landet kan komme seg gjennom krisen dersom folk og myndigheter står sammen. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB

21 koronadødsfall i Nord-Korea

Nordkoreanske myndigheter melder om 21 dødsfall fredag og 174.440 nye personer med febersymptomer knyttet til utbruddet av covid-19 i landet.

Av NTB | 14.05.2022 05:45:54

Medisin og helse: I alt har 27 personer dødd, og over 500.000 mennesker er blitt rammet av en febersykdom siden slutten av april, ifølge landets myndigheter. Nærmere 300.000 isoleres i forbindelse med behandling.

Statlige medier spesifiserer ikke hvor mange av de febersyke og dødsfallene som er bekreftede tilfeller av covid-19. Landets befolkning er uvaksinert, og Sør-Korea planlegger å sende koronavaksiner til nabolandet.

Landets leder Kim Jong-un sier at utbruddet er en «stor forstyrrelse», men at landet kan komme seg gjennom krisen. Han hevder smitten skjer i samfunn som er isolert fra hverandre og ikke sprer seg fra region til region.

Torsdagens restriksjoner hindrer folk i å reise mellom byer og regioner, men ifølge beskrivelser i de statlige mediene er ikke folk bedt om å isolere seg hjemme.

Analyser av prøver fra febersyke personer i hovedstaden Pyongyang, viser at de var smittet av omikronvarianten. Landet har så langt offisielt bekreftet at ett av dødsfallene var knyttet til omikron.

Torsdag ble det innført en landsomfattende nedstenging etter at Nord-Korea registrerte sitt første offisielle tilfelle av koronavirus.

Dersom Nord-Korea ikke klarer å hindre smittespredning, kan det få katastrofale konsekvenser, ifølge eksperter. Årsaken er landets dårlige helsevesen og at mesteparten av landets 26 millioner innbyggere ikke er vaksinert.

(©NTB)

Flere nyheter: