Menu
Politiet meldte om skytingen i Prinsdal, ved Prinsdal Grill, på Twitter klokka 0.11 natt til lørdag. Rundt 20 minutter etterpå kom opplysningen om at ytterligere én person var skadd, vedkommende har knivskader på kroppen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

21-åring skutt og drept

En 21 år gammel mann er død etter å ha blitt skutt ved Prinsdal grill i Oslo like før midnatt fredag kveld. En jevnaldrende mann ble funnet med knivskader.

Av NTB | 11.01.2020 08:54:59

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om skytingen av vitner klokka 23.51, mens mannen med knivskader ble oppdaget noe senere. Politiet lette i rundt halvannen time etter minst én gjerningsperson, som de mistenker står bak begge ugjerningene.

Mannen med knivskadene er innlagt til Ullevål sykehus. Mannen som ble kritisk skuddskadd fikk tilsyn av helsepersonell på åstedet, men livet sto ikke til å redde, fikk NTBs fotograf på stedet bekreftet av politiet klokken 1.35.

Det operative søket etter gjerningspersonen er avsluttet lørdag morgen. De tekniske undersøkelsene er også avsluttet på åstedet, får NTB opplyst ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

– Avdøde er født i 1998. Ingen er lørdag morgen pågrepet i saken, sier vaktleder Jørn Nilsen.

Politiet meldte om skytingen på Prinsdal på Twitter klokken 0.11 natt til lørdag. Rundt 20 minutter senere kom opplysningen om at ytterligere én person var funnet med knivskader på kroppen. Politiet hadde hundepatrulje og store styrker ute og søkte etter den mistenkte gjerningspersonen.

Vitner opplyser å ha sett en person av arabisk utseende løpe fra stedet etter skytingen, i svarte klær og med ansiktet delvis tildekket.

– Det er helt klart en tanke som streifer oss, men per nå er det ingenting som bekrefter at det er en sammenheng, sier Skott.

– Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd. Det er en relasjon mellom de to fornærmede, som begge er kjent for politiet fra før. Vi avhører flere personer, inkludert fornærmede nummer to som er på sykehus. Så langt er det ikke så lett å få noe ut av ham, vi håper å få mer informasjon etter hvert, sa operasjonsleder Line Skott ved Oslo-politiet til NTB natt til lørdag.

Tidligere fredag kveld, klokken 20.20, fikk politiet melding om at to skudd var avfyrt i Gjøvikgata på Bjølsen. En mann var da truffet av skudd i armen i det politiet mener trolig var en konflikt mellom to gjenger. Mannen ble funnet i Bentsebrugata på Torshov i Oslo. Det er usikkert om det kan være en sammenheng mellom skyteepisodene i Oslo fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: