Menu
Flere hundre politifolk ble satt inn etter meldinger om skyting på et kjøpesenter i Boulder, Colorado, mandag ettermiddag lokal tid. Tirsdag har politiet identifisert den mistenkte gjerningspersonen. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

21-åring siktet for masseskyting i Colorado

Politiet har siktet en 21 år gammel mann i forbindelse med mandagens masseskyting i Boulder, Colorado, der ti personer ble drept.

Av NTB | 23.03.2021 18:25:56

Kriminalitet og rettsvesen: – Den mistenkte er identifisert som 21 år gamle Ahmad Alissa, sa politisjef Maris Herold i Boulder-politiet på en pressekonferanse tirsdag.

Han sa at Alissa får behandling på sykehus etter å ha blitt skutt av politiet mandag.

– Han er siktet for ti drap og blir framstilt for varetektsfengsling, sa Herold.

Politiet bekreftet også identiteten til de ti drepte, som er mellom 20 og 65 år. En av dem er en politimann som var sjubarnsfar. Motivet for drapene er ikke kjent.

Alissa er fra Arvada i Colorado og har levd mesteparten av livet i USA. Broren hans sa til The Daily Beast tirsdag at han var dypt forstyrret og paranoid.

Skytingen førte til panikk på det travle supermarkedet da skrekkslagne kunder forsøkte å gjemme seg og komme seg ut bakveien, mens politi og gjerningsmann skjøt mot hverandre inne i butikken.

Hundrevis av politi strømmet til fra hele Denver-området da alarmen gikk, men det var den første som kom til stedet, Eric Talley, som ble drept.

Gjerningsmannen brukte et halvautomatisk AR-15-gevær, og politiet jobber nå med å finne ut bakgrunnen for at han hadde det.

Den var spesielt sjokkerende i Colorado, der flere av de mest kjente masseskytingene i USA har funnet sted, blant dem Columbine-massakren i 1999 og kinoskytingen i Aurora i 2012.

President Joe Biden kaller politimannen som ble drept en amerikansk helt, og rettet tirsdag en innstendig oppfordring til Kongressen om å vedta nye våpenlover. Han gjør det klart at han mener angrepsvåpen burde forbys.

Joe Neguse, den demokratiske kongressrepresentanten fra Boulder-distriktet, sa tirsdag morgen at nok er nok når det gjelder forslag på våpenkontroll som ikke kommer noen vei i Kongressen.

Flertallslederen i Senatet, demokraten Chuck Schumer, sa tirsdag at han umiddelbart vil legge fram forslag som allerede er vedtatt i Representantenes hus, som blant annet går inn for grundigere bakgrunnssjekk av våpenkjøpere.

Men selv om meningsmålinger viser at strengere våpenkontroll er populært blant velgerne, er det trolig små sjanser for enighet i Senatet, som er delt på midten mellom republikanere og demokrater.

Det er uklart om det er mulig å finne nok støtte blant republikanerne siden det vil trengs et flertall på 60 for å vedta nye våpenlover. Heller ikke alle demokrater er tilhengere av lovskjerpelser.

Det var mandag ettermiddag at politiet fikk melding om skyting på supermarkedet King Snoopers på et kjøpesenter i Boulder, 4 mil nord for Denver.

Skytingen var et nytt sjokk for USA, bare fire dager etter en masseskyting i Atlanta i Georgia der åtte personer ble drept, blant dem seks asiatisk-amerikanske kvinner. Det er den sjuende masseskytingen i USA i år.

– Det er på tide å handle. Det må ikke være slik. Det foreligger fornuftige forslag om våpenkontroll som har vært debattert i Kongressen altfor lenge, sa han til CBS.

(©NTB)

Flere nyheter: