reklame
Menu
Koronaen satte en stopper for barnetoget på 17. mai i år. Den nyvalgte lederen av 17. mai-komiteen i Oslo håper det blir tog neste år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

21-åring fra MDG skal lede 17. mai-komiteen i Oslo

Miljøpartipolitikeren Rauand Ismail (21) skal lede neste års 17. mai-komité i Oslo. Dermed skal han gå først i toget, om det blir noe tog.

Av NTB | 21.11.2020 02:53:08

Kuriosa og kjendiser: – 17 mai er favorittdagen min i året. Det har vært en dag som virkelig er for alle. Det er en dag som er veldig viktig for meg og de mange andre ungdommene som ikke alltid føler seg norske nok, sier han til Dagsavisen.

Han forteller at han har foreldre fra irakisk Kurdistan, men at han er født i Tyskland og flyttet til Norge som seksåring.

Pia Farstad von Hall fra Høyre ledet i 17. mai-komiteen i Oslo i fjor, da barnetoget ble avlyst. Ismail sier de vil jobbe hardt for at det blir barnetog neste år.

– Barnetoget er det viktigste. Og det kommer til å være min førsteprioritet. Vi kommer til å jobbe beinhardt for å få det til å bli tog, men vi kan jo ikke gjøre noe med smittesituasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: