reklame
Menu
Flere ansatte ved Hammerfest sykehus har testet positivt for koronavirus. Foto: Finnmarkssykehuset / NTB

20 smittetilfeller i Hammerfest – venter flere

Tirsdag er det til sammen registrert 20 koronasmittede i Hammerfest kommune. Ordføreren sier de venter at tallet vil øke.

Av NTB | 20.10.2020 11:07:58

Medisin og helse: Sent mandag kveld ble det registrert ett nytt tilfelle ved Hammerfest sykehus. Dermed er antallet bekreftet smittet med covid-19 i byen steget til 20 personer, tre flere siden kommuneledelsen hadde pressekonferanse mandag.

I alt 168 personer er i karantene, fordelt på om lag to tredeler blant ansatte på sykehuset og en tredel ellers blant beboere i byen.

– Det er flere som er i karantene, og vi har et antall som har begynt å utvikle symptomer. Her kan det komme nye positive tilfeller, sier ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap).

To av de nye smittede er ansatt på sykehuset, mens den siste er nærkontakt til en smittet. Av de totalt 20 som er smittet, er en person innlagt på sykehuset for å få helsehjelp til å håndtere kraftige symptomer. De øvrige, som kommunen har vært i kontakt med, beskriver sykdomsforløpet som en kraftig influensa, opplyser ordføreren.

Alle ansatte på Finnmarkssykehuset i Hammerfest er eller skal bli testet for smitte. I helga foregikk et omfattende test- og smittesporingsarbeid. Mandag ble 140 personer testet.

– Det testes ett menneske hvert tredje minutt på teststasjonen, så de er ganske effektive, sier rådmann Leif Vidar Olsen.

Rådmannen uttrykte tirsdag likevel bekymring over at Hammerfest har en rolle og forpliktelse til å ta imot båter som måtte oppleve smitteutbrudd om bord, og mener byen ikke vil ha kapasitet til en slik hendelse nå. Medisinsk avdeling ved sykehuset i byen er stengt, og pasienter med behov for hjelp i Hammerfest, blir alle sendt til Universitetssykehuset i Tromsø (UNN).

(©NTB)

Flere nyheter: