Menu
FOTO: Audi

20–30 aktører snuser på batterifabrikk

20–30 aktører har så langt vist interesse for å være vertskap for Hydro, Equinor og Panasonics batterifabrikk. – Det ser lovende ut, sier Hydros prosjektleder Rune Bruøygard til E24.

Av Egil M Solberg | 23.01.2021 23:34:12

Batterifabrikk: I fjor inngikk Hydro, Equinor og Panasonic en intensjonsavtale om en mulig batterifabrikk i Norge. Før jul sendte de tre selskapene ut en forespørsel til norske kommuner om de ønsker å bli vertskap for anlegget, som etter planen skal startes opp i 2025.

E24 har snakket med ordførerne i Kvinnherad, Kristiansand, Steinkjer og Kinn, som alle ønsker å levere prospekter og delta i kampen om rundt 2.000 grønne jobber.

Kommunene på Haugaland har også sagt offentlig at de er interessert og står sammen om et opplegg på Haugaland Næringspark.

Hydros prosjektleder Rune Bruøygard bekrefter at interessen har vært stor.

– Så langt er det kanskje rundt 20–30 aktører som har vist interesse og antydet at de ønsker å melde seg på, men hvor mange som til slutt ender med å melde seg på er fortsatt usikkert, sier Bruøygard til E24.

Fristen er satt til 28. januar.

– Vi får se hvor mange som faktisk leverer en søknad, sier han.

Kommunene må også kunne ha kapasitet til å håndtere rundt 2.000 arbeidere, inkludert kommunale tjenester, tilgang på boliger og transport til og fra fabrikken.

Flere nyheter: