Menu
Gunnar Fløystad leder påtaleseksjonen i Vest politidistrikt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

20.000 kroner i bot til koronasmittet etter fest

Vest politidistrikt har skrevet ut et forelegg på 20.000 kroner til en koronasmittet som skal ha brutt hjemmeisolasjonen og dratt på fest.

Av NTB | 23.03.2020 14:46:48

Medisin og helse: – Vedkommende er bekreftet smittet med covid-19, og forelegget ble gitt etter at vedkommende brøt lovpålagt isolasjon og oppsøkte en fest natt til søndag. Politiet har i helgen etterforsket saken og avhørt flere personer, skriver politidistriktet i en pressemelding.

De vil ikke opplyse kjønn og alder på personen, eller hvor i politidistriktet det skjedde.

– Personen har blitt orientert om forelegget mandag. Betales ikke boten, risikerer vedkommende fengsel i 40 dager. Vi håper folk skjønner alvoret i situasjonen landet står i og innretter seg etter gjeldende lover, regler og retningslinjer, sier påtaleleder Gunnar Fløystad i Vest politidistrikt.

I løpet av helgen hadde politidistriktet 50 oppdrag relatert til koronavirusutbruddet. Ett av oppdragene endte med den nevnte straffesaken.

– Selv om folks oppførsel ikke er direkte straffbar, kan vi av smittevernhensyn pålegge folk å bryte opp sammenkomster eller andre aktiviteter som kan utgjøre en økt smittefare. Dersom innbyggerne ikke følger politiets pålegg, kan dette være straffbart.

Politiet kan ikke fastsette et antall for hvor mange mennesker som kan møtes privat, men oppfordrer den enkelte til å bruke sunn fornuft.

– Klare lovbrudd vil bli forfulgt. Det er gjort klart av riksadvokaten at lovbrudd som innebærer brudd på bestemmelser som skal bidra til å redusere smitterisiko, skal prioriteres, sier Fløystad.

Flere nyheter: