Menu
Han var tidligere på kvelden kjørt hjem av politiet. Bortvisningen holdt imidlertid ikke. Senere på natten kastet han redningsvester på sjøen og løsnet fortøyningene. FOTO: Politiet

20.000 i bot for å løsne fortøyningene

Mannen i 30-årene som løsnet akterfortøyningen på MS «Sunnhordland» i Leirvik havn på Stord, er ilagt en bot på 20.000 kroner.

Av Egil M Solberg | 13.07.2020 14:19:17

Politisaker: Natt til søndag 5. juli ble en mann i 30-årene pågrepet etter å ha løsnet akterfortøyningen på MS «Sunnhordland», samt kastet en del redningsvester av båten, i Leirvik havn på Stord.

Mistenkte var allerede kjent for politiet, da politiet tidligere samme natt hadde bortvist ham fra Leirvik sentrum og kjørt ham hjem på grunn av rus.

Han returnerte imidlertid til Leirvik sentrum senere samme natt og ble da pågrepet etter mistanke om å ha løsnet fortøyningen på MS «Sunnhordland».

Kunne ha fått alvorlige konsekvenser

Politiet har avhørt siktede, samt vitner til hendelsen. I tillegg til avhørene er det sikret video som viser deler av hendelsen.

Påtaleansvarlig har lagt særlig vekt på at siktede har begått en
alvorlig handling med stort farepotensiale.

– MS Sunnhordland lå da til kai like overfor Leirvik gjesthavn, med baugen om lag 25 meter unna nærmeste fritidsbåt. Det lå en rekke fritidsbåter i havna, med sovende familier om bord, da hendelsen fant sted, understreker politiadvokat John Olav Thorbjørnsen.

Hadde skipet løsnet og begynt å drive kunne dette ha fått svært alvorlige konsekvenser.

Mannen er ilagt en bot på 20 000 kroner for handlingen. Politiet er foreløpig ikke kjent med hvordan han stiller seg til boten.

Flere nyheter: