Menu
Det er gitt penger til 2.000 nye studentboliger i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

2.000 nye studentboliger skal bygges

Sju studentsamskipnader rundt om i landet, samt én boligstiftelse, får til sammen 726 millioner kroner for å bygge til sammen 2.000 nye studentboliger.

Av NTB | 31.03.2020 08:17:55

Utdanning: Pengene fordeler seg på 17 byggeprosjekter i studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, Østfold, Sørøst-Norge, Gjøvik, Ålesund og Trondheim, Vestlandet, Innlandet, Norges arktiske studentsamskipnad og Blindern studenthjem, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Studentsamskipnadene søkte i år om tilskudd til 2.475 hybelenheter. Regjeringen prioriterer prosjekter som kan bygges raskt og gir dermed midler til 2.000 hybler.

Prosjektet som mottar mest penger, nær 130 millioner kroner, er Elvesletta studentboliger i Longyearbyen.

Studentboliger på Svalbard får dobbel tilskudd- og kostnadsramme på grunn av særskilte byggeforhold. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus mottar 108,3 millioner kroner til sitt prosjekt på Kringsjå i Oslo.

– Leiekostnader er ofte den største enkeltkostnaden for studenter. Derfor bygges det nytt fra Porsgrunn, Ålesund og hele veien opp til Svalbard, slik at flere studenter får tilgang til rimelige og gode studentboliger, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

(©NTB)

Flere nyheter: