Menu
Mandagens enighet mellom Parat og NHO Service og Handel i vekterstreiken kom uventet på Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF). Bildet er fra da flere vektere hadde streikemarkering utenfor hovedkontoret til Securitas i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

2.000 NAF-vektere fortsatt i streik: – Rart at vi ikke var invitert

Mandagens enighet mellom Parat og NHO Service og Handel i vekterstreiken kom uventet på Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF). De har fortsatt 2.000 vektere i streik.

Av NTB | 03.11.2020 12:38:06

Arbeidsliv: 420 Parat-vektere er tilbake i jobb etter at Parat og NHO Service og Handel mandag kom til enighet i vekterstreiken.

LO-forbundet Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) var ikke invitert til forhandlingene, og dermed fortsetter streiken for rundt 2.000 NAF-vektere.

– Vi må se på hva Parat og NHO Service og Handel har blitt enige om og hva det innebærer for våre medlemmer. Vi må se på hele bildet og ta en vurdering. Vi har på langt nær konkludert ennå, sier forbundsleder Anita Johansen til NTB.

Hun innrømmer at mandagens løsning kom litt uventet på dem.

– Det må du nesten spørre NHO Service og Handel om. Det er rart, det er det, sier Johansen.

– Vi er fortsatt i streik, vi har ikke oppnådd noen enighet. Og vi er i streik til vi har oppnådd enighet. Så gjenstår det å se hva den enigheten innebærer, sier hun.

Er en løsning innen rekkevidde i løpet av kort tid, hvis dere setter dere ned ved forhandlingsbordet?

– Jeg har lenge håpet at motparten skal ta initiativ til å prøve å finne en løsning. Det er litt rart at de da tar kontakt med dem som har færrest medlemmer på avtalen, sier forbundslederen.

I tillegg er kravet om økte tillegg for natt og helg med 2 kroner per time innfridd, ifølge en pressemelding fra Parat.

– Men dette ble et kostbart oppgjør, som vil prege sikkerhetsbransjen videre, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

– Vi håper også på en løsning med Norsk Arbeidsmandsforbund, legger hun til i en pressemelding.

Vekterstreiken startet 16. september etter brudd i meklingen. Streiken er siden blitt trappet opp flere ganger.

Den nye avtalen mellom Parat og NHO gir Parats vektere et generelt tillegg på 4,50 kroner per time – 3,50 fra 1. august i år og ytterligere 1 krone fra 1. april neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: