Menu
ATR 42-500-flyet til Precision Air var på vei fra Dar es-Salaam til Bukoba. 39 passasjerer, to flygere og to kabinpersonale var om bord. Minst to personer ble skadd i redningsaksjonen i Victoriasjøen. Foto: AYO TV via AP / AP / NTB

19 omkom i flystyrt i Victoriasjøen i Tanzania

Et passasjerfly styrtet søndag i Victoriasjøen under landing i dårlig vær i byen Bukoba i Tanzania. 19 mennesker mistet livet, mens 24 skal ha overlevd.

Av NTB | 06.11.2022 19:12:08

Ulykker og naturkatastrofer: Flyet styrtet i sjøen 100 meter fra flyplassen i Bukoba søndag morgen, ifølge den regionale politimesteren William Mwampaghale.

Det ble tidlig opplyst om tre omkomne, men statsminister Kassim Majaliwa bekreftet senere at dødstallet hadde steget til 19.

– Alle tanzanianere sørger over de 19 menneskene som mistet livet i denne ulykken, sa Majaliwa da han ankom Bukoba-flyplassen etter flystyrten.

Lokale myndigheter fortalte tidligere at 26 av de 43 som var om bord, var reddet ut og sendt til sykehus.

– Vi har klart å redde et ganske stort antall mennesker, sa Mwampaghale.

Bilder og video viser flyet med nesten hele flykroppen under vann, og bare halefinnen som stikker opp, mens folk vasser ut til vraket, og småbåter redder folk ut. Redningsarbeiderne forsøkte også å løfte flyet opp med tau og kraner.

Precision Air er Tanzanias største flyselskap og spesialiserer seg på turistflygninger innenlands. Det har et titall propellfly av typen ATR og flyr til en rekke byer i Tanzania, samt til Nairobi i Kenya og Entebbe i Uganda.

Victoriasjøen ligger der Tanzania, Kenya og Uganda møtes.

Katastrofen er blant de verste som har rammet luftfarten i Tanzania. For fem år siden mistet elleve mennesker livet da et fly styrtet nord i det østafrikanske landet.

Men flyselskapet Precision Air sa søndag kveld at 24 personer overlevde flyulykken. To av dem som ble lagt inn på sykehus, var ikke om bord på flyet i utgangspunktet, men ble skadd i redningsaksjonen.

ATR 42-500-flyet til Precision Air var på vei fra Dar es-Salaam til Bukoba. 39 passasjerer, to flygere og to kabinpersonale var om bord.

(©NTB)

Flere nyheter: