Menu
Helsebyråd Beate Husa (KrF) i Bergen oppfordrer byens innbyggere til å følge smittevernreglene. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB

19 nye koronasmittede registrert i Bergen

For andre dag på rad er det torsdag registrert 19 nye smittetilfeller av covid-19 i Bergen. En av de smittede har ukjent smittevei og en er smittet i utlandet.

Av NTB | 08.10.2020 14:53:15

Medisin og helse: Til nå kan elleve av de nye smittede som er registrert de to siste dagene spores tilbake til et bursdagsbesøk. Flere av disse bor også i samme kollektiv, opplyser Bergen kommune i en pressemelding.

De samme personene har også vært på ulike utesteder i Bergen. Skjenkekontoret og smittevernkontoret har vært i kontakt med disse stedene og informert.

Helsebyråd Beate Husa (KrF) i Bergen sier at en del av smitteøkningen kan spores tilbake til private arrangementer og fester. Hun oppfordrer bergensere til å overholde smittevernreglene selv om det nå er lov til å være samlet opptil 20 personer i privat regi.

– Alle må holde meteren og ha god hånd- og hostehygiene. Dersom noen får luftveissymptomer, må man holde seg hjemme. Vi har god testkapasitet til å teste alle som mistenker smitte, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: