Menu
Ansgar Evensen tok NM-gull på sprinten på Konnerud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

19-åringen Evensen vant NM-sprinten

Junioren Ansgar Evensen var klart best i NM-sprinten i langrenn etter et rått løp. Håvard Solås Taugbøl tok sølvet.

Av NTB | 31.01.2020 14:15:52

Sport: Sindre Bjørnestad Skar ble nummer tre. – Dette var helt sykt. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det gikk bare lettere og lettere for meg utover dagen. Jeg fikk en luke og trykket så bare til i den siste bakken. Det holdt inn, sa Evensen til NRK.

Han er den første juniorløperen på herresiden til å vinne senior-NM siden Petter Northug i 2006. Det skjedde på tremila.

Finn-Hågen Krogh ble fratatt finaleplassen etter at han ble flyttet ned til sisteplass i semifinalen. Dette skjedde etter et ureglementert bytte av spor i semifinalen. Juryen slo raskt ned på Kroghs manøver.

– Det mildeste ordet jeg kan bruke, er at det er en feil avgjørelse. Den går ut over Finn-Hågen, sa sprinttrener Arild Monsen.

Mathilde Skjærdalen Myhrvold tok bronsen. Falla kjørte hardt hele veien og vant klart. Hun dro unna friskt også i semifinalen og sikret seg en klar ledelse. Dermed kunne hun ta det litt rolig inn mot mål.

– Dette betyr utrolig mye for meg etter de problemene jeg har hatt. Jeg var veldig nervøs før starten i dag, sa Falla til NRK.

Julie Myhre brakk staven på oppløpet i finalen og gikk trolig glipp av en medalje.

Tittelforsvarer Lotta Udnes Weng ble slått ut i semifinalen i et heat der fire løpere kom omtrent samtidig over målstreken.

Ski-NM fortsetter med klassiske renn individuelt lørdag og stafetter søndag. Torsdag tok Therese Johaug og Krogh NM-gullene i fri teknikk.

I kvinneklassen var Maiken Caspersen Falla best. Hun vant foran Ane Appelkvist Stenseth.

(©NTB)

Flere nyheter: