Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

19-åring tiltalt for vold og narkotikasalg

En 19 år gammel mann står tiltalt for flere voldstilfeller og salg av narkotika ved videregående skoler i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 25.01.2021 18:45:05

Domstol: Han er bare 19 år gammel, men har allerede etablert et solid kriminelt rykte. Fredag møtte han i retten, melder Haugesunds avis.

Han er tidligere dømt for å ha slått ned en medelev på Haugaland videregående og deretter delt skrytevideoen av voldsepisoden på sosiale medier.

Han ble også filmet da han i 2019 gikk løs på en annen mann utenfor en Pizzeria ved Bytunet.

En måned senere skaller han til en 16-åring. Mens den to år eldre gutten blir holdt igjen av andre ungdommer brøler han: «Gi meg en kniv, gi meg en jævla kniv, jeg skal drepe han», skriver avisa.

Kort tid etterpå går 18-åringen ut og møter 16-åringen i Oddagata. Der ble han knivstukket. Han fikk tre kutt i skulderbladet – og et kutt i hodet.

16-åringen er siktet for drapsforsøk mot 19-åringen, mens 19-åringen er tiltalt for drapstrussel mot 16-åringen, melder avisa.

Narkotika

Under en ransakelse februar i fjor, fant politiet amfetamin og LSD i leiligheten hans. å 19-åringens telefon ble det deretter funnet en Snapchat-konto som handlet om salg og omsetning av narkotika.

Mannen innrømmet ifølge Haugesunds avis i retten å ha overlevert til sammen 13 gram amfetamin til elever ved Vardafjell videregående og Haugaland videregående skole.

Amfetaminet de solgte kjøpte de av noen polakker.

Dom i saken forkynnes onsdag, skriver avisa.

Flere nyheter: