reklame for Sheiken Bowling
Menu
Joel Mvuka utlignet til 1-1 på overtid og reddet ett poeng for Bodø/glimt hjemme mot Tromsø i Eliteserien mandag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

19-åring reddet poeng for Bodø/Glimt: – Forferdelig dømming

Tromsø lå an til sin første seier mot Bodø/Glimt på fire år, men en scoring fra Joel Mvuka (19) tre minutter på overtid sørget for 1-1 og poengdeling mandag.

Av NTB | 16.05.2022 21:16:19

Sport: Tromsø har ikke vunnet «Slaget om Nord-Norge» siden 2018. På norsk fotballs nasjonaldag så et tidlig mål fra Niklas Vesterlund i andre omgang ut til å sikre seier foran et fullsatt Aspmyra med 8.000 tilskuere. Men på overtid dukket innbytter Mvuka opp og fikset 1-1.

– Det er en deilig følelse. Vi skulle hatt tre poeng, men ett er bra det også, sa Mvuka til Discovery etter kampslutt. Målet var 19-åringens første i serien for gultrøyene.

Kampen ble også preget av to feilaktige offside mål for begge lag. Først ble Eric Kitalanos nettkjenning etter kvarteret annullert, før Hugo Vetlesens utligning ti minutter etter hvilen ble vinket av.

– Det var viktig at vi kom tilbake og fikk 1-1. Ellers er det synd, for vi får en annullering. Den der skjønner alle at ikke er offside. Det er forferdelig dårlig dømming, dessverre, sa en oppgitt Glimt-trener Kjetil Knutsen da han fikk se Vetlesens mål etter kampen.

Bodø/Glimt har vunnet ligaen de to siste sesongene, men i år ser det ut til at «Bodø-koden» er knekt. Gultrøyene har ett tap og tre uavgjort på de første seks kampene. Tromsø har på sin side åpnet sesongen med to seire, to tap og tre uavgjort.

Glimt ligger dermed på sjetteplass i ligaen, mens Tromsø ligger på niendeplass.

– Vi blir jo snytt for et mål, der. Vi burde ledet 1-0 til pause, sa en irritert Kitolano til Discovery midtveis.

Også Glimt-spiller Alfons Sampsted mente gjestene ble snytt for scoring.

Det tok drøye halvtimen før Kjetil Knutsens menn våknet. Amahl Pellegrino og Gilbert Koomson la press på Tromsø-forsvaret, men gjestene holdt unna til pause.

Etter annulleringen var det hjemmelaget som var det beste laget og jaget utligning. Tromsø så lenge ut til å klare tre poeng, men på overtid sørget Mvuka for ett poeng til gultrøyene. Dermed har Bodø/Glimt fortsatt ikke tapt hjemme i serien siden 0-2 mot Molde i slutten av juni i fjor.

– Det er en herlig fight som lever hele veien inn. Jeg synes de første 25 minuttene er veldig bra, men så blir vi litt baktunge, var dommen fra TIL-trener Gaute Helstrup.

Bodø/Glimt møter Haugesund borte i neste seriekamp, mens Tromsø tar imot Viking hjemme.

Det var gjestene som startet best og la press på Glimt, som slet med å etablere spill. Etter 15 minutter landet et sleivspark fra Sakarias Opsahl hos en umarkert Eric Kitolano i boks. Den satte midtbanespilleren i mål, men scoringen ble feilaktig annullert for offside.

Niklas Vesterlund dundret Tromsø i ledelsen fra kort hold åtte minutter etter hvilen. Minuttet senere jublet Hugo Vetlesen og Glimt for utligning etter en corner, men linjedommer Christer Jørgensen hevet flagget på nytt. Også denne gangen viste TV-bildene at annulleringen var feil.

(©NTB)

Flere nyheter: