Menu
Josh Coburn feirer med fansen etter å ha scoret Middlesbroughs vinnermål mot Tottenham. Foto: Mike Egerton, PA via AP / NTB

19-åring matchvinner da Middlesbrough slo ut Tottenham

Den 19-årige innbytteren Josh Coburn scoret vinnermålet da Middlesbrough sendte Tottenham hodestups ut av FA-cupen med 1-0-seier etter ekstraomganger.

Av NTB | 01.03.2022 23:37:21

Sport: Coburn kom inn i første ekstraomgang av den til da målløse kampen, da manager Chris Wilder satset offensivt. Tidlig i den andre ekstraomgangen var han involvert flere ganger i et flott hjemmeangrep. Han var på grensen til offside da Matt Crooks spilte ham fram, men nølte ikke og banket ballen i lengste hjørne fra spiss vinkel.

Linjemannen holdt flagget nede, og scoringen ble godkjent, til ellevill glede for Coburn og publikum.

– Jeg har ikke ord. Det blir ikke bedre enn å oppleve dette her på Riverside. Jeg skjøt så hardt jeg kunne, og heldigvis gikk den inn, sa Coburn.

Like fornøyd var ikke Tottenham-manager Antonio Conte, som fikk en ny frustrerende kveld på sidelinja. Laget hans jaget utligning, men kom ikke nærmere enn da en nikk fra Eric Dier endret retning på hjemmespiller Matt Crooks. Keeper Joe Lumley reagerte lynraskt og holdt ballen ute.

– Resultatet er ikke bra, og vi er frustrerte. I slike kamper må man drepe motstanderen mens man har sjansen. Gir du dem håp, får de selvtillit og vokser inn i kampen. Da kan alt skje, sa Conte til BBC.

Spurs-back Matt Doherty kom til den største sjansen i første omgang. Fem minutter før pause var Middlesbrough-keeper Joe Lumley langt ute for å avverge et gjennombrudd, men Doherty kom til ballen først. Etter å ha rundet keeper avsluttet han imidlertid over målet fra langt hold.

Harry Kane jublet da han fikk ballen i mål etter corner et snaut kvarter ut i den andre omgangen, men målet ble annullert for en hårfin offside da Ben Davies nikket fram til ham.

En innbytter ble matchvinner også da Crystal Palace slo Stoke 2-1. Jaïro Riedewald hadde vært på banen i fire minutter da han sikret avansement. Før det hadde Cheikhou Kouyaté scoret for Palace, mens Josh Tymon nettet for Stoke.

– Det var en vanskelig kamp, og vi var litt heldige, sa Palace-spiller Joachim Andersen til BBC etter å ha blitt kåret til banens beste.

Kvartfinalene trekkes torsdag før Everton møter Boreham Wood.

Middlesbrough kom til kampen etter å ha slått Manchester United i den forrige runden. Mot Tottenham fant de ikke samme rytme, men de tettet igjen godt mot Premier League-laget.

Begge lag hadde muligheter til å avgjøre i ordinær tid, men først etter en halvtimes forlengning kunne hjemmelaget feire foran fansen.

(©NTB)