reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Til sammen 19 ansatte er satt i karantene ved kirurgiske avdeling i Drammen sykehus. Foto: Geir Olsen / NTB

19 ansatte ved Drammen sykehus i karantene

En pasient innlagt ved Drammen sykehus er koronasmittet, og til sammen 19 ansatte er derfor rutinemessig satt i karantene ved sykehusets kirurgiske avdeling.

Av NTB | 29.10.2020 09:38:25

Arbeidsliv: Alle ansatte ved kirurgisk sengepost 1 vil bli testet, uavhengig av eksponeringsnivå. Grunnet antall ansatte i karantene vil det i en periode bli noe redusert drift ved denne sengeposten, opplyser Vestre Viken helseforetak.

Inntil videre er det også besøksforbud på sengeposten.

I tillegg er det ni ansatte og tre pasienter i karantene etter påvist smitte ved ambulansetjenestens stasjon i Drammen etter at en ansatt fikk påvist covid-19-smitte.

Vestre Viken HF opplyser at det nå arbeides på spreng for å finne ut hvor smitten stammer fra i samarbeid med Drammen kommunes smittesporingsteam.

Alle ansatte ved ambulansestasjonen i byen vil bli testet torsdag, og inntil prøvesvar foreligger, vil det være påbud om bruk av munnbind, melder helseforetaket.

– Vi har sett en dramatisk utvikling i smittetallene de siste dagene. Etter en lang periode i sommer uten påvist smitte, var vi forberedt på at det ville bli registrert nye smittetilfeller utover høsten. Det har vi også sett, men tallene har vært forholdsvis lave med noen få tilfeller per dag, sier rådmann Elisabeth Enger i en pressemelding.

– Men fra sist helg har vi sett et trendskifte med åtte nye rapporterte tilfeller både lørdag, søndag og mandag, og elleve tilfeller tirsdag og onsdag. Og så har vi altså fått rapportert 28 tilfeller det siste døgnet, og denne utviklingen bekymrer oss, sier hun.

– Mens vi tidligere har sett at en smittet person kanskje smitter en eller to andre, har vi nå tilfeller der en smittet person er opphav til over ti smittetilfeller, sier kommuneoverlege John David Johannessen til Drammens Tidende.

Han sier at utbruddene ikke er knyttet til skoler eller institusjoner. Johannessen mener årsaken til oppblomstringen er at folk ikke lenger er like flinke til å overholde smittevernreglene.

– Etter å ha levd med smitten i over et halvt år, er det naturlig at man senker skuldrene litt når man selv ikke har blitt smittet. Vi har definitivt noe å hente på å være nøyere med smittevernreglene, sier han.

– Det vil vi komme tilbake med på en pressekonferanse senere i dag, sier Johannessen.

Kommunens kriseledelse vil i løpet av torsdagen møtes for å diskutere utviklingen, og om det er aktuelt å stramme inn på tiltakene i Drammen.

Torsdag morgen meldte Drammen kommune at 28 personer er smittet av korona siste døgn.

Siden lørdag er det altså registrert 74 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Ifølge kommunen er 21 av de 28 smittede tilfeller der man har klarlagt at smitten kommer fra et tidligere kjent smittetilfelle.

Johannessen vil foreløpig ikke si om det blir innført nye, lokale tiltak for å begrense smitten i Drammen.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: