Menu
Foto: Heiko Junge / NTB

186 nye smittede bare på Karmøy det siste døgnet

Det siste døgnet er det registrert 24.429 koronasmittede i Norge. Det er 9.062 flere enn samme dag i forrige uke. Haugesund satte rekord med 108 nye smittede i går. Karmøy hadde svimlende 186.

Av NTB | 26.01.2022 08:36:04

politikk: Smittetallene er forholdsvis høye også i andre kommuner på Haugalandet og i Sunnhordland.

Eksempelvis hadde Tysvær hadde 22 nye smittede i går, Sveio 9, Bømlo 26, Stord hadde 42.

Høyt smittetrykk i hele landet

De siste sju dagene er det i snitt registrert 18.110 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 11.180, så trenden er stigende.

Tirsdag var 253 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før.

60 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 36 respiratorbehandling. Det er sju færre på intensiv og åtte færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

24. januar gjorde Folkehelseinstituttet (FHI) store endringer i overvåkingen av covid-19, som fører til at færre positive tester vil bli registrert i MSIS. Derfor er ikke tall etter 25. januar direkte sammenlignbare med eldre smittetall.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres likevel til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

Flere nyheter: