reklame for Utvik Autoservice
Menu
På bildet: Egil Andreas Storesund Hanssen og Benjamin Thormodsen fra Alginor. Foto: Marcus Sannes / Validé Haugesundregionen.

185 millioner til lokal bioteknologi

Haugesund-firmaet Alginor ASA fikk tilslag på hele 185 millioner kroner i EU-midler. Dette er den største summen EU har gitt en norsk bedrift noensinne.

Av Egil M Solberg | 31.07.2020 07:50:59

Alginor: Syv norske bedrifter henter over 500 millioner kroner fra EUs EIC Accelerator.

– Gjennomslaget i EICs «Green Deal» markerer en viktig milepæl for selskapet og for gjennnomføring av et helt nødvendig grønt skifte i den europeiske alginatbaserte tareindustrien.

– Vi er veldig glade for at EU i likhet med oss har sett det uforløste potensialet og verdien som ligger i bærekraftig totalutnyttelse av stortare som har en biomasse på 100 millioner tonn langs Europas kyst»:

Det sier grunnlegger av og CEO i Alginor ASA Thorleif Thormodsen til Innovasjon Norge.

Alginor kombinerer bærekraftig, miljøvennlig og moderne høsteteknologi med avansert bioraffineringsteknologi for totalutnyttelse av stortare til fremstilling av mat- og legemiddelingredienser uten bruk av skadelige kjemikalier, skriver Næringsforeningen.

Nest best i Europa

– Med syv norske bedrifter gjennom nåløyet, er Norge nest best i Europa og kun slått av Frankrike.

– Det er imponerende og viser at norsk næringsliv utvikler innovative løsninger som hevder seg svært godt i internasjonal konkurranse.

Det sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge ifølge foreningen.

Bedriftsrådgivning uten inntekter

Selskapet har siden stiftelse i 2014 ikke hatt noe inntekter og har opparbeidet seg en gjeld på 16,5 millioner kroner, viser regnskapstall fra Proff. Nå skal foretingkonseptet igangsettes med EU-midlene.

Selskapet er registrert for å drive med bedriftsrådgivning og annen administrativ rådgivning.

Flere nyheter: