reklame
Menu
Nicaragua beordrer sine over 1,8 millioner elever tilbake på skolebenken fra mandag, til tross fare for spredning av koronaviruset. Her er president Daniel Ortega tilbake i offentligheten etter 34 dagers fravær. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix

1,8 millioner elever beordret tilbake på skolen i Nicaragua

Nicaragua har vedtatt at landets rundt 1,8 millioner elever skal tilbake til klasserommene mandag, til tross frykt for spredning av koronaviruset.

Av NTB | 21.04.2020 03:02:19

Økonomi og næringsliv: Mens andre land i Mellom-Amerika har stengt grensene og innført restriksjoner for å forhindre smitte, har Nicaragua oppfordret sine innbyggere til å fortsette å leve livet som normalt, og til og med delta på store sammenkomster.

Deler av befolkningen har derfor valgt å ta egne forholdsregler, men elever blir nå beordret tilbake på skolen med advarsler om at det vil få følger for utdanningen deres om de ikke møter opp.

– Jeg frykter for helsen til de fire barnebarna mine som går på skolen og ikke kan utebli fra undervisningen. De har fått beskjed om at de vil miste studiepoeng om de ikke møter opp, sier Gertrudis Palacio til AFP.

Ifølge universitetskoordinator Jonathan López for Demokrati og Rettferdighet, som tilhører opposisjonen, har ledelsen ved universiteter truet med utvisning om studenter ikke møter opp.

Siden Nicaragua registrerte sitt første tilfelle i midten av mars, har ti personer fått koronaviruset bekreftet og to personer er meldt døde, ifølge Worldometer.

Myndighetene i landet har ikke oppgitt hvor mange de har testet.

Da president Daniel Ortega forrige uke dukket opp igjen etter 34 dagers offentlig fravær, sa han at nicaraguanere «ikke har sluttet å jobbe, for om dette landet slutter å fungere, dør det».

Myndighetene opplyste mandag at de har innført retningslinjer om håndvask på skolene, men det er til lite trøst for bekymrede familier.

Jorge Mendoza, leder for den ikke-statlige organisasjonen Forum for utdanning og menneskelig utvikling, kaller myndighetenes beslutning «blindhet» og «en uforsiktighet som vil koste dyrt» da elever og studenter potensielt kan spre viruset.

(©NTB)

Flere nyheter: