Menu
Aldersgrensen for å spill knyttet til gambling har så langt vært 12 år. Nå heves den til 18 år. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

18-årsgrense for dataspill som inneholder gambling

Medietilsynet følger nye europeiske retningslinjer og setter opp aldersgrensen til 18 år for dataspill som inneholder opplæring i pengespill.

Av NTB | 18.02.2020 08:31:31

Økonomi og næringsliv: Aldersgrensen gjelder spill som poker, rulett og black jack – spill som tidligere hadde en aldersgrense på 12 år. Det er den europeiske bransjeorganisasjonen PEGI (Pan European Game Information) som har fastsatt aldersgrensen for spill med et innhold Medietilsynet beskriver som «opplæring i eller glamorisering av pengespill».

– Medietilsynet mener en høyere anbefalt aldersgrense på denne typen spill kan bidra til å verne sårbare grupper som barn og unge, sier Medietilsynets direktør Mari Velsand.

Medietilsynet er også opptatt av at foreldrene skal få god informasjon om spillene før de kjøper dem.

– Å heve den anbefalte aldersgrensen er en tydelig melding til foreldre om at disse spillene ikke er egnet for de yngste, sier Velsand.

PEGI står bak alders- og innholdsmerkingen av dataspill i Europa. 18-årsgrense settes ifølge PEGI på spill som kan vise grove voldsskildringer og vold mot forsvarsløse mennesker og dyr.

PEGIs merkeordning følges i dag blant annet av Microsoft, Nintendo og Sony. Den brukes også av Google Play, mens App Store har sin egen ordning.

(©NTB)

Flere nyheter: