reklame for Sheiken Bowling
Menu
Dennis Gjengaar jubler etter sitt andre mål for Odd i kampen mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

18-åring med måldobbel for Odd – slo Sandefjord 3-1 i Eliteserien

18-åringen Dennis Gjengaar slo til med to mål og sikret sitt gjennombrudd i Eliteserien i fotball. Odd slo Sandefjord 3-1 borte.

Av NTB | 08.09.2022 18:00:54

Sport: Skienslaget lå under 0-1, men snudde kampen.

Gjengaar slo til to ganger i løpet av bare fire minutter inn i andreomgangen. Først løp han over halve banen, rundet keeper og ga Odd 2-1 i bortemøtet med Sandefjord. Ikke lenge etter var tenåringen hovedmann igjen. Han scoret fra fem-seks meters hold.

Målet avgjorde kampen. Sandefjord kom ikke tilbake etter dette tross to gode sjanser. Gjengaar ble byttet ut etter 64 minutter.

Gjengaar kom til Odd som 17-åring foran 2020-sesongen. Hans eneste smak av Eliteserien før lørdag, var et innhopp borte i 0-7-tapet mot Bodø/Glimt i august.

Tenåringen spilte tidlig seniorfotball for Ørn-Horten. Der var han involvert allerede som 15-åring.

Ballen forsvant i mål helt uten mulighet for Odd-keeper Leopold Wahlstedt.

Solomon Owusu traff også godt da han ordnet 1-1. Han scoret på en markkryper fra 18-19 meters hold etter 38 minutter.

Odd er i form og har tre seirer og én uavgjort på sine fire siste kamper. Det gjør at klubben har en solid luke ned til nedrykksstriden.

Sandefjord står med bare to poeng på sine sju siste seriekamper og ligger tredje sist. Det er en plassering som gir kvalifiseringsspill ved sesongslutt.

Odd spiller hjemme mot HamKam lørdag. Dagen etter møter Sandefjord formlaget Vålerenga borte.

Sandefjord-midtstopper Fredrik Flo fikk kjempetreff etter 26 minutter i lørdagens kamp. Han dro til med venstrebeinet inne i 16-meterfeltet etter at lagkameraten Rufo like før hadde fått hodet på ballen.

(©NTB)

Flere nyheter: