Menu
Mange av de koronasmittede personene har tilknytning til Hammerfest sykehus. Illustrasjonsfoto: Finnmarkssykehuset / NTB

170 personer er i karantene i Hammerfest – 25 smittede totalt

Hammerfest-ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) opplyser at totalt 25 personer er bekreftet smittet og at 170 personer er i karantene i kommunen.

Av NTB | 21.10.2020 10:23:25

Medisin og helse: Siden forrige pressekonferanse tirsdag formiddag har to utenlandske arbeidere testet positivt, det har også to nærkontakter og en ung mann som kommunen antar kan ha blitt smittet på Brygga Mathus 8. oktober.

– Denne personen har reist til Tana alene i bil, og det er 12 -13 nærkontakter i Tana kommune. Videre er det fire nærkontakter i Hammerfest, sa ordføreren.

Totalt er 170 personer er i karantene i kommunen. To tredeler av disse er tilknyttet Hammerfest sykehus. 15 av de smittede er helsepersonell ved sykehuset.

– Vi venter mer smitte, og det er en uoversiktlig situasjon. Viruset sprer seg nå i Finnmark, sa Sivertsen Næss og pekte blant annet på et smittetilfelle i Alta.

141 personer ble testet for viruset tirsdag.

Tre personer fra det nasjonale smittesporingsteamet ved FHI har nå ankommet Hammerfest, opplyste kommuneoverlege Sonni Schumacher på pressekonferansen. Fra nå skal kommunens smittesporingsteam og sykehusets smittesporingsteam jobbe sammen.

(©NTB)

Flere nyheter: