Menu
Medisinsk personell i Anhui-provinsen i Kina venter på pasienter med feber fra den virusrammede byen Wuhan. Kina oppjusterte torsdag dødstallet etter virusutbruddet til 170 for hele landet. Fremdeles er det flest døde i Hubei-provinsen, men myndighetene bekreftet torsdag at også en person var omkommet av viruset sørvest i landet. Foto: Chinatopix/ AP/ NTB scanpix

170 personer bekreftet døde av Wuhan-virus i Kina

Kinesiske helsemyndigheter opplyser at ytterligere 38 personer har omkommet av det nye coronaviruset, noe som bringer antallet døde i Kina opp til 170.

Av NTB | 30.01.2020 01:30:40

Medisin og helse: I alt 37 av de nye dødsfallene som er registrert kommer fra Hubei-provinsen, som er betegnet som episenteret for utbruddet av viruset. I tillegg melder kinesiske myndigheter om ytterligere ett dødsfall, i den sørvestlige Sichuan-provinsen, torsdag.

Torsdag opplyste helsemyndighetene at det også var registrert 1.032 nye bekreftede tilfeller av sykdommen i Hubei-provinsen. For hele Kina er antallet bekreftet smittede økt med 1.700, noe som innebærer at over 7.700 mennesker nå er bekreftet syke.

Verdens helseorganisasjon (WHO) avholder torsdag et nytt krisemøte for å avgjøre om det skal erklæres en internasjonal helsekrise som følge av Wuhan-viruset.

Det nye coronaviruset antas å ha sin opprinnelse i den kinesiske storbyen Wuhan. Samtidig er det registrert smitte i en rekke andre naboland, i Australia, USA og Canada.

I Europa har Tyskland, Frankrike og Finland registrert smittede personer.

(©NTB)

Flere nyheter: