Menu
En beboer ved Ellingsrudhjemmet i Oslo døde 14. mars etter å ha blitt smittet av koronavirus. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

17 sykehjem i Oslo har koronasmitte

Det er påvist koronasmitte på 17 sykehjem i Oslo, viser en opptelling NRK har foretatt.

Av NTB | 24.03.2020 20:47:02

Sosiale forhold: To beboere ved sykehjem i hovedstaden er døde etter å ha blitt smittet av koronavirus. I tillegg er 35 ansatte og 18 beboere bekreftet smittet. Dette tallet inkluderer Solvang helsehus, der fire koronapasienter har flyttet inn for å avlaste sykehusene, skriver NRK.

– Vi gjør vårt ytterste nå, men det er utrolig krevende. Vi har 10.000 medarbeidere og gjør det vi kan for å hindre smitten, men vi ser at den øker i takt med smitten i befolkningen, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Oslo.

NRK har gjennomført en opptelling i de ti største kommunene, som til sammen har 188 sykehjem eller lignende institusjoner. Fredrikstad, Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Trondheim oppgir alle null smittede ved sine institusjoner. I Bergen har én beboer testet positivt for koronavirus, mens i Lillestrøm har det vært koronautbrudd på Skedsmotun bo- og behandlingssenter. 12 beboere og 15 ansatte er smittet, og én pasient er død.

(©NTB)

Flere nyheter: