Menu
Lasteskipet Razoni har 26.000 tonn med mais i lasset og var torsdag på vei til Tripoli i Libanon. Her seiler skipet under Yavuz Sultan Selim-broen i Bosporos-stredet onsdag etter å ha blitt inspisert og godkjent av tollere fra FN, Russland og Tyrkia. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB

17 kornskip venter fortsatt i ukrainske havner

Ytterligere 17 skip lastet med korn venter på å få forlate ukrainske havner, men det er fortsatt uvisst når de får reise.

Av NTB | 04.08.2022 12:01:07

Ulykker og naturkatastrofer: Onsdag kunne det første skipet lastet med ukrainsk korn seile videre fra Tyrkia til Tripoli i Libanon. Samtidig har 17 reiseklare skip med korn stått i ukrainske havner de to siste døgnene, uten at noen har klart å forklare årsaken til forsinkelsen.

– De vil reise i henhold til avtalt tidsplan som en del av kornavtalen. Vi håper at alt ordner seg, og at Russland ikke tar i bruk tiltak som vil ødelegge disse avtalene, sa Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på en pressekonferanse onsdag.

Kornavtalen slår fast at lasteskip med korn fra ukrainske havner får fri passasje gjennom en avtalt korridor i Svartehavet mot at en gruppe med representanter fra Ukraina, Russland, Tyrkia og FN får inspisere lasten før de seiler ut gjennom Bosporosstredet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har tidligere sagt at det er for tidlig å feire avtalen, og at man må vente og se hvordan den fungerer.

(©NTB)