Menu
Det ble torsdag holdt ett minutts stillhet i Biskopsgården til minne om politimannen som ble skutt og drept onsdag kveld. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

17-åring pågrepet for politidrap i Sverige

En 17 år gammel gutt er pågrepet og siktet for å ha drept en politimann i Biskopsgården i Göteborg i Sverige. Han erkjenner ikke straffskyld.

Av NTB | 02.07.2021 17:09:17

Kriminalitet og rettsvesen: Politimannen rykket onsdag kveld ut til drabantbyen Biskopsgården på Hisingen sammen med en kollega, der han ble skutt mens han sto og snakket med noen personer.

Området har i lang tid vært preget av vold og gjengkriminalitet.

Over 200 personer er avhørt i forbindelse med drapet, og politiet får et stadig klarere bilde av forløpet.

– Vi er naturligvis litt lettet over å ha kommet så langt på så kort tid, sier regionspolitisjef Klas Johansson på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

17-åringen er hjemmehørende i Biskopsgården og kan sies å være en del av «konfliktmiljøet», ifølge politiadvokat Ulrika Åberg.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser de neste dagene.

Tidligere har politiet sagt at de tror politimannen ble skutt ved en feiltakelse.

– Vi har fått fantastisk støtte fra politiet i hele Sverige, og alle vil hjelpe oss. Vi har fått den hjelpen vi har bedt om. Vi har også fått stor støtte fra andre myndigheter, sier politisjef Teodor Smedius.

Sveriges statsminister Stefan Löfven sa torsdag at han er forferdet etter drapet, men at de fortsetter kampen mot organisert kriminalitet.

– Vi kommer aldri til å vike i kampen mot den organiserte kriminaliteten. Jeg og hele det svenske folket er stolte av våre politifolk, sa Löfven.

Gutten ble pågrepet i 14-tiden og skal nå avhøres av politiet. Han er siktet for drap og drapsforsøk.

Politi i hele Sverige har bidratt i etterforskningen.

(©NTB)

Flere nyheter: